top of page

Проверка на вистинитоста

интерактивна образовна игра

Кога сме на Интернет, многу е потешко да се процени што е вистинито, а што е лажно, а ние, корисниците, мора да донесеме многу одлуки засновани на тоа колку она што сме го нашле го сметаме за веродостојно.

Во Проверка на вистинитоста, ќе научите како да откриете и како да пронајдете од каде потекнува приказната, веста или објавата,  да ја споредите со други извори на информации, како и да користите алатки како што страници за проверка на факти и пребарувања на слики.

Забавните активности кои се понудени во оваа игра им овозможуваат на младите и возрасните да ги тестираат своите вештини и да научат нови техники за проверка на вистинитоста.

Започни со играта да ги провериш своите спообности за проверка на вистинитоста.

понатаму
bottom of page