top of page

Образование за сите

Проект „Учењето може да биде забавно“

Проектот „Учењето може да биде забавно“ поддржан од Европската Унија преку Смарт Старт програмата на Центарот за истражување и креирање политики и имплементиран од Здружението за унапредување на образованието КОНЕДУ ГЛОБАЛ од Скопје успешно се финализира. Благодарение на заинтересираноста на наставниците од основните и средните училишта од Битола и Скопје, како и интересот на учениците средношколци за проширување на знаењата за развивање образовни апликации резултира во уште една успешна приказна.

Подолу, со кликнување на сликичката може да ги преземете изработените апликации.

eu_logo (1).png
smart-start-3-light (1).jpg
crpm_logo (1).png
pythagoras-theorem.png

 Питагорова теорема

povr.jpg

Поврзи ги броевите

kalkulator.png

Едноставен калкулатор

zajce.png

Фати го зајчето

SpeedVelocityAcceleration.jpg

Брзина,

забрзување

sob.jpg

Учиме собирање 

УПАТСТВО ЗА ИНСТАЛАЦИЈА

За да се инсталира апликацијата треба да симне на телефон или таблет со Андроид. Кога ќе се симне (најчесто во Downloads) треба да се кликне на иконата и да се овозможи инсталирање од Unknown Sources. Најчесто прашува дали да продолжи со инсталација иако не е позната апликацијата, но ако не дозволува постапката е следна:

Се оди во  "Settings > Applications" и се чекира кај "Unknown Sources". Или кај поновите верзи на Андроид: "Settings > Security" или "Settings > Security & Screen Lock" и се чекира кај "Unknown Sources"  по што се потврдува со "Confirm"

perimetar.jpg

Пресметување периметар

skelet.png

Коскен скелет

muzika.jpg

Музички инструменти

otpornik.jpg

Отпорници

bottom of page